Marija Serifovic
Marija Serifovic
Marija Šerifović je srpska pjevačica zabavne muzike. Kao predstavnik Srbije pobijedila je na Pjesmi Evrovizije 2007 u Finskoj sa pjesmom Molitva.

Marijina majka je Verica Šerifović, jedna od najpoznatijih pjevačica narodne muzike. Marija je završila gimnaziju i nižu muzičku školu u Kragujevcu.

Kaže da je prvi put pjevala oko prvog razreda osnovne škole; iako je u početku pjevala narodnu, već u četvrtom razredu je na dječijem festivalu u Kragujevcu "Deca pevaju hitove" pjevala pjesmu Vitni Hjuston. Po završetku srednje škole se preselila u Beograd.

2006. godine objavljuje drugi album Bez ljubavi. 21. februara 2007. je održala samostalni koncert u beogradskom Sava centru, koji je opisala kao "najsrećniji dan u životu", nakon kojeg planira i nekoliko koncerata u gradovima Srbije i zemljama nekadašnje Jugoslavije.

Marija Šerifović snima za Siti rekords. Na Beoviziji 2007. je pobjedila sa pjesmom Molitva Vladimira Graića na tekst Saše Miloševića Mareta, osvojivši 12 poena u teleglasanju publike i 10 u glasovima žirija.

U finalu Eurosonga 2007. godine u Helsinkiju u Finskoj Marija Šerifović je donijela pobjedu Srbiji (koja se na ovom takmičenju prvi put pojavila kao samostalna država) i tako joj omogućila da organizuje izbor za pjesmu Evrope 2008. godine.