Svoju muzičku karijeru Tifa je započeo kao bas gitarista. Pjevati je počeo jedva mjesec dana poslije, kao zamjena za pjevača koji se jednog dana nije pojavio na probi. Poslije nekog vremena, grupa se počela razilaziti jer su svi ostali, izuzev Tife, izgubili interes za muziku. Posljednja grupa u kojoj je nastupao, prije nego je u oktobra 1980. otišao na odsluženje vojnog roka, se zvala Paradoks. Za vrijeme odsluženja vojnog roka održavao je vezu sa Zlatanom Čehićem, basistom Paradoksa. Počeli su razmjenjivati pakete s audio kasetama, pri čemu je Zlatan komponirao a Tifa pisao tekstove. Po povratku iz vojske saznaje da se Paradoks raspao a da se Zlatan pridružio grupi Top, usljed čega je vratio svoje tekstove i bio u potrazi za novim angažmanom. Ipak završava u grupi Top koji se raspada u januaru 1983. godine.

U međuvremenu su se Sarajevom pronijele priče o sjajnom Tifinom glasu usljed čega je dobijao ponude da se pridruži drugim grupama. Tifa se u tom periodu priključio nekolicini bendova ali ni jedan od tih bendova nije bio dugog vijeka. Nakratko je bio član ponovo uspostavljene Teške industrije te uz pomoć nekoliko njegovim tekstova grupa objavljuje svoj povratnički album Ponovo sa vama iz 1984. godine.

U momentu dok je pokušavao stupiti u kontakt s Milićem Vukašinovićem i eventualnog pristupanja grupi, Tifa dobiva ponudu iz snova. Goran Bregović ga poziva u Bijelo dugme, najveći bend u tadašnoj SFRJ, kao zamjena za Željka Bebeka koji je malo prije toga napustio grupu. Te godine, 1984. Tifa je imao 24 godine i nije baš najbolje bio pripremljen za trenutnu slavu prema kojoj se kretao. Nakon što su nekako završili album, grupa se upustila u turneju za koju će se kasnije ispostaviti da je bila problematična. Teret zamjene Željka Bebeka, glavnog vokala koji je proveo posljednjih 14 godina u grupi, bio je pretežak za Tifu. Ostali članovi grupe su bili znatno stariji i zreliji od svog novog vokala te su tražili disciplinu i profesionalan pristup od novog člana grupe u čemu se Tifa nije najbolje snašao. Posljednji nastup Tifa je sa Bijelim dugmetom imao na koncertu koji je održan 2. augusta 1985. u Moskvi.

Povratak na muzičku scenu ostvario je duetom sa Željkom Bebek, učešćem na Bebekovom novom projektu Armija B. Zajedno su otpjevali pjesmu Široko nam toplo polje Glamočko. Dva bivša frontmena Bijelog dugmeta su čak ostvarila zajedničku turneju, međutim, pokazalo se još jednom da Tifa ne funkcioniše dobro na turneji jer je istu napustio s obrazloženjem da svakako nije bila uspješna. U jesen 1986. godine Tifa se na kraju pridružio Miliću Vukašinoviću u Vatrenom poljupcu i sa istom grupom snima album 100% Rock and Roll.

Nakon što se nije mogao skrasiti ni tu, Tifa je na nagovor Seada Lipovače pristupio grupi Divlje jagode, kao zamjena za Alena Islamovića koji se pridružio Bijelom dugmetu. Učestvovao je u snimanju njihovog albuma Konji, pa čak i doprinijeo istom sa svojom numerom - "Zauvjek tvoj". Sa Divljim Jagodama snimio je još jedan album nakon čega je 1988. napustio grupu.

1989. uspješno je objavio svoj prvi solo album „No1“ koji je snimio s Tifa bendom, tek osnovanim bendom kojeg su činili muzičari iz sastava s kojima je ranije nastupao: Aleksandar Šimraga (Top), Vladimir Podany (Divlje jagode), Mustafa Čizmić (Bolero) i Veso Grumić (Top), uz pomoć Đorđa Ilijana, koji je svirao klavijature tijekom snimanja u studiju. Tifa je napisao većinu pesama. Otprilike u isto vrijeme, Tifa je pokušao pregovarati o prelasku u Atomsko sklonište, koji je tražio zamjenu za Serđa Blažića Đosera, ali se ovo nikad nije ostvarilo.

Početkom 1990. Tifa je nastupao na koncertima sa novom postavom Tifa benda, s Zlatanom Čehićem (suradnikom iz vremena Paradoksa) kao jednim od članova. Tifa je zajedno sa Zlatanom u jesen 1990. osnovao Tifa band" s kojim snima album Samo ljubav postoji.

Tokom 1995. godine radi na svom narednom albumu Dani bez tebe, na kojem je surađivao sa Seadom Lipovačom, a tekstove iz Londona je slao Zlatan Arslanagić.
2000. godine s pjesmom " Evo ima godina" pobijedio je na festivalu Sunčane skale u duetu s Gordanom Ivandić (sestrom Ipeta Ivandića) i grupom Makadam.
Juna 2005. je učestvovao na ponovnom okupljanju Bijelog dugmeta za tri velika oproštajna koncerta.

Trenutno pored koncerat kojim se obilježava 40 godina Bijelog Dugmeta, nastupa sa svojim bendom.